7 Kasım 2012 Çarşamba

FRONTPAGE


FrontPage Web siteleri hakkında
FrontPage'in bir Web sitesi tasarım aracı olduğunu büyük olasılıkla biliyorsunuzdur. Öte yandan, anımsanması gereken başka bir önemli rolü daha vardır: FrontPage aynı zamanda bir Web sitesi yönetim aracıdır.
FrontPage'i sitenizin yönetimine yardımcı olması için nasıl kullanırsınız? Aşağıda, yapabileceklerinize örnekler verilmiştir:
  • Dosyaları ekleme, yeniden adlandırma, silme veya dosyalar arasında dolaşma (bunları Microsoft Windows Gezgini'nde yapmadan)
  • Bozuk köprüler raporu gibi özel raporları kullanarak sorunları çözme
  • Web sitesini yayınlama
Unutmamanız gereken önemli bir nokta, bu yönetim özelliklerinin tek tek HTML dosyalarını açar ve bunlarla çalışırken kullanılamadığıdır. Bunlar ancak, bir FrontPage Web sitesini açtığınızda ve bununla çalıştığınızda kullanılabilir.
FrontPage Web sitesi nedir?
Diğer Web sitelerinden farklı olarak, FrontPage Web sitesi FrontPage'e özgü bilgiler içerir. Bu arada, diğer Web siteleri gibi Web sayfaları, grafikler, belgeler ve çoklu ortam, yani neredeyse istediğiniz her tür dosyayı da içerir.
FrontPage Web sitesini açtığınızda, en üstte Web Sitesi sekmesi belirir.
FrontPage meta verileri gizli klasörlerde ve dosyalarda depolanır
FrontPage'e özgü bilgiler, FrontPage'e özgü işlevselliği destekleyen gizli klasörlerde ve dosyalarda depolanır. Bu gizli öğeler, sitenizin FrontPage meta verileridir. Bunlar, yanlışlıkla silinmelerini, değiştirilmelerini veya taşınmalarını önlemek için gizlenmiştir.
Bu meta veriler, FrontPage'in sitenizin yönetiminde size yardımcı olmak için kullandığı verilerdir. Sitenin yönetimini olanaklı kılan bunlardır.
Windows Gezgini gizli dosya ve klasörleri görüntüleyecek şekilde yapılandırıldığında, _vti_cnf ve _vti_pvt klasörleri gibi ek FrontPage meta verisi klasörlerini görebilirsiniz.
_vti_cnf klasörü her dosya hakkında, dosyada hangi bağlantıların bulunduğu ve dosyayı kimin ne zaman değiştirdiği gibi bilgileri içerir. _vti_pvt klasöründe, Web sitesinde hangi alt sitelerin bulunduğu ve sitenin izin yapılandırmaları gibi site hakkındaki tüm yapılandırma bilgileri bulunur.
Bu çizimde, Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği açıldığında, Windows Gezgini'nde FrontPage Web sitesinin nasıl görüneceği gösterilmektedir. En üstteki iki klasör, FrontPage meta verilerini içerir.
Bu makale size yardımcı oldu mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder